Noorwegen

Omdat Willy nog nooit op zee geweest was, leefde al een poosje het idee om dat recht te trekken. Eén mogelijkheid was de z.g. Hurtig ruten, een Noorse postboot, die in 10 dagen de fjorden afreist. De ligtijd in de verschillende stadjes is echter vaak erg kort en wat ik er van begreep, werden er ook dagelijks visgerechten geserveerd. Geen van beiden aanlokkelijk. 

Het alternatief was een 'echt'cruiseschip : uitgebreider maaltijden, langer binnen liggen ! De keus viel op het Duitse m.s. AIDAsol, vanuit Hamburg langs de Zuid-Noorse fjorden en weer terug. Al in al 10 dagen op zee.

De AIDAsol bleek een soort pretpark te zijn, dat toevallig in het water lag ! Compleet met evenementen manager, een luid schreeuwende clown; een vrouwelijke 'Frau Kapitän, die tweemaal per dag over de intercom kwam met een verhaaltje over zeemijlen, golfhoogtes en in iedere  havenplaats met de nodige toeristische informatie ( "bakboord achter ziet U het oude kerkje; wij bieden een leuke busreis de bergen in voor € 154,-"). Ons enige vermaak waren de 24 bars , de 12 restaurants met buffetten, mijn sudoko-boek en Willy's leeswerk.

De verzorging was echter prima in orde, maar het bleek niet ons soort reis te zijn.

Buiten dat, blijft Noorwegen voor de natuurliefhebber een indrukwekkend land met torenhoge bergen, peil-diepe fjorden en schilderachtige kleine stadjes. Dus we hebben ook best wel mooie dingen meegemaakt.

De fotografische weergaven vindt U weer onder de kop "Albums"