Koeien

Sinds ik als schooljongen de zomervakanties vele malen heb doorgebracht op een Drentse boerderij, heb ik iets met koeien !

In die jaren, 1950, liepen de dieren nog gewoon buiten, werden zij twee maal daags handmatig gemolken en moesten ze op gezette tijden "verweid" worden. D.w.z. over de weg verhuizen naar een vers stukje grasland. Ik vond het allemaal prachtig !

En nog steeds voel ik mij aangetrokken tot die nieuwsgierige, goedaardige sullen.

Nu ik ze met de camera opzoek staan ze je eerst verbaasd aan te staren tot de nieuwsgierigheid het wint en zij naderbij komen om dat vreemde geval nader te bekijken. Vooral de koeien zijn hier sterk in.

De stieren reageren ogenschijnlijk helemaal niet, maar houden de zaak wel, uit en ooghoek, scherp in de gaten. Ze vertrouwen op hun

900 kilo massa om de zaak recht te trekken, mocht die fotoclown te dichtbij komen.

Reden genoeg, dus om voor de 'heren' de telelens te monteren !